O DRUŠTVU

ustanovljeno aprila 2022

družba

Društvo družin slovenskih diplomatov je bilo ustanovljeno aprila 2022. Želja po ustanovitvi tovrstnega društva pa se je pojavila že veliko prej. V Evropi se je kot prvo oblikovalo društvo v Združenem kraljestvu, davnega leta 1956. 

Pot je še dolga, ampak vztrajno stremimo k oblikovanju društva, ki bo zastopalo vse družine slovenskih diplomatov ter skušalo izboljšati naš položaj. Diplomatsko življenje ni enostavno, saj so selitve v življenju ena težjih izzivov, s katerimi pa se diplomatske družine srečujemo zelo pogosto.  

Med večjimi koraki, ki smo jih naredili v letu 2022, je tudi vključitev v Evropsko združenja nacionalnih združenj držav članic EU, EUFASA, ki deluje že od leta 1984. S tem si družine odpiramo vrata v družbo ostalih družin diplomatov v EU. 

namen

Spodbujanje in krepitev prijateljskih odnosov med člani društva, dvig kakovosti življenja naših družin ter uveljavljanje naših interesov.

vizija

Povezati družine slovenskih diplomatov in z boljšo pripravljenostjo zmanjšati stres, ki ga naše nomadsko življenje prinaša.

vrednote

Martina Paškulin Devčič, predsednica

Ženeva, Švica

Washington DC, ZDA

Berlin, Nemčija

Bruselj, Belgija

Darja Zorko Mencin, podpredsednica

Kijev, Ukrajina

Buenos Aires, Argentina

Ženeva, Švica

Stockholm, Švedska

New Delhi, Indija

Ankara, Turčija